Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen

Tekstiili- ja käsitetaiteilija

Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen on Taiteen edistämiskeskuksen tuella 2019-2021 työskentelevä vammaispoliittinen tekstiili- ja käsitetaiteilija, joka käsittelee teoksissaan vammaisuutta pikanttina osana luonnon monimuotoisuutta.

Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen on Klaukkalassa asuva tekstiili- ja käsitetaiteilija, puhuja ja vammaisaktivisti. Hän käsittelee installaatio- ja videoteoksissaan kiltteyssyrjintää, rakenteellista väkivaltaa, ihmisoikeuksia ja muotoilua, jolla ylläpidetään vammaisuuden matalaa statusta. 2019 Jenni-Juulia sai monitaiteen valtionpalkinnon  ja 2016 Nurmijärven kulttuuripalkinto Konstiniekan. 

2018 hänen lyhyelokuvansa ”Reflector of Living Will” vammaisia puolustavasta hoivarobotista palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta Pisa Robotic Film festivaaleilla. 2016-2017 lyhytelokuva ”Illusionist’s Visions” viittomakielentulkin ammatista haaveilevasta näkövammaisesta esitettiin festivaaleilla mm. USA:ssa, Ranskassa, Brasiliassa, Kanadassa ja Puolassa. 2019-2021 Jenni-Juulia toteuttaa empatia -objekteja Taiteen edistämiskeskuksen kolmivuotisella apurahalla.

Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen

sijainti
JENNI-JUULIA WALLINHEIMO-HEIMONEN