aittakallion ateljè

Taidekiepin aikaan ateljeetilojen lisäksi avoinna ovat myös Peltigalleria sekä pieni Ansarigalleria. Esillä on kuvanveistäjä Raimo Jaatisen, taidemaalari Taru Tomperin, taiteilija Leena Hietamiehen töitä sekä Aittakalliossa ajoittain työskentelevän Piiamarillan uniikkia keramiikkaa.

Taidekiepin aikana paikalla on myynnissä taidetta sekä pieniä käyttö- ja koriste-esineitä. Mahdollisuus nauttia yrttiteetä ja leivonnaisia pientä maksua vastaan.

TAITEILIJAT

Kuvanveistäjä Raimo Jaatinen

Synt. 1949 Helsingissä

Kuvaamataidonopettajan loppututkinto Taideteollisesta Korkeakoulusta 1980 ja vierailijaopiskelijana Krakovan Taideakatemian kuvanveiston laitoksella 1975.

Taiteilija Leena Hietamies

Toimittajan työn ohessa myös lehtien taittoja ja kuvitusta. Julkaissut kirjoja ja opiskellut taiteen tekemistä erilaisilla kursseilla.

Taidemaalari Taru Tomperi

Kuvaamataidon opettajaksi valmistuin vuonna 1965 Helsingin Taideteollisuusopistosta, Ateneumista. Vuonna 1976 suoritin humanisten tieteiden kandidaatin tutkinnon Helsingin Yliopistossa pääaineena taidehistoria ja sivuaineina estetiikka, kansatiede ja kasvatusoppi. Täten hankin pätevyyden kuvataiteen lukion lehtorin virkaan ja vähän muuhunkin. Nurmijärven Yhteiskoulussa toimin kuvataiteen lehtorina vuosina 1965 – 2014. Työurani jatkuu edelleen vapaana kuvataiteilijana. Ammattitaiteilijaksi pätevöidyin jätettyäni taideopetuksen Yhteiskoulussa. Olen Kuvataiteilijamatrikkelissa ja  Taidemaalariliiton jäsen. Teoksiani on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla. Viime vuosikymmeninä ohjelmaani on kuulunut yksi tai kaksi maalausjaksoa vuodessa ulkomaisissa residensseissä.

Taidekiepissä töihini voi tutustua Aittakallion Ateljeen Peltigalleriassa. Näyttely: Terveisiä Etruriasta.

Aittakallion Ateljè

avoinna Taidekieppiviikonloppuna 5.-6.9. klo 10-16

sijainti

Aittakalliontie 231,  01860 Perttula, Nurmijärvi

RAIMO JAATINEN