aittakallion ateljè

Kuvanveistäjä Toivo Jaatinen (1926-2017) muutti vuonna 1927 rakennetun mansardikattoisen talousrakennuksen omaksi ateljeekseen ja valimoksi. Nykyään ateljeerakennus on vanhimman pojan, kuvanveistäjä Raimo Jaatisen sekä taiteilija ja kirjailija Leena Hietamiehen työtilana. Ateljee ja valimo ovat ajoittain myös muiden taiteilijoiden käytössä.

Raimo Jaatisen teoksia

Leena Hietamiehen teoksia

Taidevalimo, museo ja ateljee

Aittakallion ateljeen yhteydessä on kuvanveistäjä Toivo Jaatisen museo, jossa on esillä mm. Jaatisen suunnittelemien ja valamien mitalien kokoelma.

Ateljeerakennuksessa on esillä eri tekijöiden veistoksia ja maalauksia sekä jatkuvia taidenäyttelyitä. Rakennuksen yläkerrassa on pieni taidealan kirjasto sekä luku- ja piirustustila.

Avoimessa ullakkotilassa on kuvanveiston työvälineiden, vanhojen muottien sekä monenlaisten tarvikkeiden laaja varasto.

Perinteinen pieni taidevalimo on jatkuvassa käytössä.

Kursseja kaikenikäisille

Ateljeerakennuksessa järjestetään keramiikka-, akryylimaalaus- ja pronssivalukursseja. Pihapiirissä järjestetään ikivanhan perinteen mukaisia rakupolttokursseja. Keramiikka- ja maalauskurssit ovat avoimia kaikenikäisille, pronssivalukurssit alan harrastajille.

 Taiteilijoiden työpaikka

Monet kuvanveistäjät valavat taidevalimossa omat pronssityönsä sekä oppilaidensa töitä. Työt myös muotitetaan ja viimeistellään ateljeessa osin Raimo Jaatisen ohjauksella.

Piia Hietamiehen Piiamarilla-tuotemerkin keramiikkatyöt valmistetaan Aittakallion ateljeessa.

Taiteilijoiden töitä on jatkuvasti myös esillä ja myynnissä.

Kuvanveistäjä Raimo Jaatinen

Synt. 1949 Helsingissä

Kuvaamataidonopettajan loppututkinto Taideteollisesta Korkeakoulusta 1980 ja vierailijaopiskelijana Krakovan Taideakatemian kuvanveiston laitoksella 1975.

Taiteilija Leena Hietamies

Toimittajan työn ohessa myös lehtien taittoja ja kuvitusta. Julkaissut kirjoja ja opiskellut taiteen tekemistä erilaisilla kursseilla.

Aittakallion Ateljè

Avoinna Taidekieppiviikonloppuna.

sijainti

Aittakalliontie 231, 01860 Perttula, Nurmijärvi

Ajo Aittakalliontielle Lopentieltä Aittakalliontien alkupäästä! Siinä on opasteet ”Lähilammen karavaanialue” sekä ”Aittakallion ateljee 2 km”

Gps ohjaa usein suljettuun Aittakalliontien loppupäähän. Gps-laitteeseen voi ensin syöttää osoitteeksi Aittakalliontie 1, siitä on perille kaksi kilometriä. Seuraa ateljeen opasteita.

RAIMO JAATINEN
LEENA HIETAMIES