pro nummenpää

Pro Nummenpää on perustettu elävöittämään Nummenpään kyläyhteisöä. Yhdistys on vuokrannut Nummenpään koulurakennukset kyläläisten käyttöön.

Taidekiepin aikaan Nummenpään koulun veistogalleriassa on esillä taiteilijat: Liisa Knuuti, Paula Jaatinen, Nora Laaksonen, Kaija Tuomisto ja Sara Achrén.

Martat pitävät Nummenpään koulussa kahvilaa.

Kiepin aikaan koululla on musiikkiesityksiä. Tapahtumassa pianisteina Tiina Karakorpi, Salla Pynssi ja Jenni Karjalainen.

Trio Reporters

TAITEILIJAT

Taiteilija Paula Jaatinen

Aloittaessani maalauksen en tiedä mikä lopputulos tulee olemaan. Maalaus edetessään kertoo minulle, miten jatkan ja mitä löydän. Prosessi on parhaimmillaan minulle itsellenikin ihme ja lopputulos yllätys.

Maalaan päätoimisesti työhuoneellani Mäkkylän Taiteilijatalolla.

Taideopintoja olen suorittanut mm. Oriveden opistossa ja Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskuksessa. Olen maalannut aktiivisesti aina 1990 luvun alusta lähtien.

Toimin ammatissani arkkitehtina aina vuoteen 2016 asti.

Paula Jaatinen

puh +358 505880122

paula.m.jaatinen@gmail.com

Taiteilija Liisa Knuuti

Liisa Knuuti on espoolainen taiteilija, jonka kuvataideopiskelut saivat vakavamman käänteen hänen asuessaan Tukholmassa Siellä hän sai opiskella maalausta vuoden verran.

Liisa Knuutin maalauksien lähtökohtana on useimmiten väri. Jokin herkullinen väriyhdistelmä alkaa puhutella ja siitä syntyy inspiraatio. Väri etsii muodon useimmiten luonnosta, joka on täynnä kiinnostavaa kuvattavaa. Hän ei halua maalata luontoa näköisenä, vaan tehdä kokemansa pohjalta uuden kuvan. Perusasiat väri ja luonnon muodot pysyvät samoina, mutta Liisa Knuutin tekniikka vaihtelee. Hän on usein innostunut kokeilemaan uutta. Tämän näyttelyn töissä on akryyliä sen kaikissa muodoissa myös itse pigmenteistä sekoitettuja värejä.

liisa knuuti

Taiteilija Nora Laaksonen

Olen 38-vuotias taiteilija Röykästä. Päätyöni on varhaiskasvatuksessa, mutta taiteen tekeminen on vallannut mieleni ja sydämeni täysin. Teen akryylimaalauksia abstraktiin ja moderniin tyyliin. Käytän paljon luonnonsävyjä. Luonto näkyy myös aiheissa. Osa töistä syntyy täysin tunteella, jolloin lopputulos on sattumaa

nora.laaksonen@outlook.com

Taiteilija Kaija Tuomisto

Ompelen tilkkutöitä harrastuksena ja omaksi – ja vähän muidenkin –  iloksi. Ensimmäinen työni oli peitto esikoiselleni yli 40 vuotta sitten. Sen jälkeen on syntynyt lisää vauvanpeittoja, mutta myös isoja päiväpeittoja, tyynynpäällisiä ja muita arkitekstiileja lähinnä perheenjäsenille, sukulaisille ja ystäville.

Tilkkutyötekniikoihin sain alkuun oppia tekstiilitaiteilija Vuokko Isakssonin kurssilta. Inspiraatiota olen hakenut kirjoista ja näyttelyistä, joista sykähdyttävin on ollut valtava Festival of Quilts Birminghamissa, Englannissa.

Parina vuonna osaamistani on kerryttänyt osallistuminen verkon kautta nk. mysteeritilkkutyöhön. Sen ohjeet julkaisee kalifornialainen tilkkutaiteilija kahdeksan viikon ajan alkaen halloweenista. Lopputulos – kokoomaohje –  selviää vasta, kun kaikki palat on ommeltu!

Tilkkutöissä minua inspiroivat värit ja niiden sommittelu, johon tekstiilien uusiokäyttö antaa lisää haastetta. On myös kiehtovaa ajatella, että näillä samoilla tekniikoilla monet naissukupolvet ennen minua ovat ommelleet käyttötekstiilejä.

Taiteilija Sara Achrèn

Aloitin piirtämisen jo todella nuorena ja olen jatkanut sitä tähän päivään asti ja aion jatkaa vielä pidempäänkin. Tietokoneella piirtämisen aloitin vasta muutama vuosi sitten, mutta pidän enemmän perinteisestä tavasta. Minulle piirtämisessä/maalaamisessa on kyse ajatusten saamisesta paperille, joskus myös keino rauhoittua. Mutta piirrän/maalaan myös minulle kiinnostavia aiheita, kuten eri eläinten kalloja. 

Lukio opiskelun aikana olen myös päässyt käymään mukavuusalueeni ulkopuolella kokeilemassa uusia tapoja saada ajatuksia paperille. Aion jatkossa myös hyödyntää niitä tapoja.

Sara Achrén

sara.achren@hotmail.com

Pro Nummenpää

sijainti

Leppälammentie 69, 01860 Perttula, Nurmijärvi

seija ihamäki