laura pohjonen

Kuvataiteilija & taidegraafikko

Poikani syntymän jälkeen olen käsitellyt teoksissani paljon lapsuutta. Haluan kuvata ennen kaikkea lapsen herkkyyttä, ihmettelemisen kykyä ja hetkessä elämistä.

Kun asiat näkee avoimin silmin, voivat pienet asiat näyttää suurilta ja suuret pieniltä.

Pienuus, herkkyys ja ihmettely ovat asioita, jotka liian helposti jäävät aikuisten maailmassa kiireen ja tehokkuuden jalkoihin. Rauhoittuminen ja pysähtyminen ovat aina olleet tärkeitä asioita taiteessani.

Muita keskeisiä teemoja ovat olleet luonto ja ihminen osana luontoa.

Olen kuvannut ihmisiä luontokappaleina ja inhimillisiä eläimiä. Nämä olennot näyttäytyvät kuvissani pieninä ja hauraina. Ne ovat aina vähän eksyksissä ja keskeneräisiä. Mutta juuri siinä on niiden voima. Teosteni sisällön voisikin hyvin tiivistää kolmeen sanaan: Pieni on suurta.

Olen toteuttanut useimmat teokseni taidegrafiikan eri tekniikoita yhdistämällä. Taidegrafiikassa minua kiehtoo sen yllätyksellisyys ja lukuisten variaatioiden mahdollisuus.

Laura Pohjonen asuu ja työskentelee Nurmijärven Rajamäellä.

Hän on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kuvataideakatemiassa.

Vuodesta 1998 Laura on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Hänen teoksiaan on mm. Valtion taidekokoelmassa ja useiden taidemuseoiden kokoelmissa. Hän on Suomen Taidegraafikoiden ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.

Viimeaikaisissa teoksissaan Laura on käsitellyt lapsuutta ja sitä kautta yleisemminkin ihmisen herkkää ja haavoittuvaista puolta. Tähän on vaikuttanut vahvasti oman lapsen syntymä. Pienuus, hauraus  ja hiljentyminen ovat olleet tärkeässä osassa myös Lauran aikaisemmissa luontoaiheisissa teoksissa.

Laura yhdistelee grafiikanvedoksissaan metalligrafiikkaa ja kohopainoa. Uusimmissa teoksissa on mukana usein myös kolmiulotteisia elementtejä kuten muttereita, karamelleja tai ommelta. Grafiikan lisäksi Laura tekee myös installaatioita.

Laura Pohjonen

Laura Pohjosen ateljé avoinna kohteessa RAJAMÄEN HIIVA Taidekieppiviikonloppuna.

sijainti

Patruunantie 17, 05200 Rajamäki

laura pohjonen