taru tomperi

Taidemaalari

Kuvaamataidon opettajaksi valmistuin vuonna 1965 Helsingin Taideteollisuusopistosta, Ateneumista. Vuonna 1976 suoritin humanisten tieteiden kandidaatin tutkinnon Helsingin Yliopistossa pääaineena taidehistoria ja sivuaineina estetiikka, kansatiede ja kasvatusoppi. Täten hankin pätevyyden kuvataiteen lukion lehtorin virkaan ja vähän muuhunkin.

Nurmijärven Yhteiskoulussa toimin kuvataiteen lehtorina vuosina 1965 – 2014.

Työurani jatkuu edelleen vapaana kuvataiteilijana. Ammattitaiteilijaksi pätevöidyin jätettyäni taideopetuksen Yhteiskoulussa. Olen Kuvataiteilijamatrikkelissa ja Taidemaalariliiton jäsen.

Teoksiani on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla. Viime vuosikymmeninä ohjelmaani on kuulunut yksi tai kaksi maalausjaksoa vuodessa ulkomaisissa residensseissä.

 Taidekiepissä töihini voi tutustua Aittakallion Ateljeen Peltigalleriassa.

 Näyttely: Terveisiä Etruriasta.

Tutustuin etruskeihin taidehistorianopintojeni yhteydessä ja Italian matkoillani jo vuosia sitten.

Syksyllä 2019 osallistuin TAM Maikki Haapalan akvarellimaalauskurssille muinaisissa etruskikeskuksissa Tarquiniassa ja Cerveterissa.

Etruskiteemoja maalasin jo ennen kurssille lähtöäni, kurssilla ja sieltä palattuani.

 Teokseni ovat usein abstrakteja tai abstraktin ja figuratiivisen rajamailla liikkuvia, joskus myös esittäviä, mikäli tehtävä niin vaatii.

 

Peitigalleriaan valitsin sekä esittäviä että ei-esittäviä töitä, koska ajattelin, että ne toisiinsa rinnastetuina kertovat hyvin etruskimaailman rikkaista hautariiteistä, uskonnosta ja yhteydestä tuonpuoleiseen maailmaan.

Taru Tomperi

taru tomperi